“iPhone 11” mund t’ua shpëtojë jetën! - Auto&Tech - Kosova Sot 
“iPhone 11” mund t’ua shpëtojë jetën!

“iPhone 11” mund t’ua shpëtojë jetën!

Pajsija e ardhshme nga “Apple” mund t’ua shpëtojë jetën, nëse do të miratohet patenta e dorëzuar nga kompania. Ora apo “iPhone” i ri nga kjo kompani mund të vijë i pajisur me një sensor i cili ua tërheqë vërejtjen ndaj niveleve të larta të ndotjes, gazit helmues dhe alkoolit në frymën tuaj.

“Apple” ka mbrojtur një seri patentash të ri për produktet e veta, duke përfshirë një për një material i cili detekton aromat e këqija. Ai mund të inkorporohet në rripin e orës, apo në pajisjet e reja “iPhone” dhe laptop. Ky material do të ketë sensorë të shimtë, që do të detektojnë gjithçka, duke filluar nga nivelet e rrezikshme të monoksidit të karbonit, e deri te ndotja, ‘gazrat avulluese’ që detekton nivelin e alkoolit në frymën e personit.

(Kosova Sot)

9 orë e 37 minuta më parë
Ndërlidhur
08/12/19