'Basic Instinct', Sharon Stone goditi regjisorin dhe 4 gjëra mbi filmin! - Kulturë - Kosova Sot

'Basic Instinct', Sharon Stone goditi regjisorin dhe 4 gjëra mbi filmin!

Gjatë një marrje në pyetje, shkrimtarja biseksuale Catherine Tramell, një bionde me sytë e akullt në një fustan të bardhë të shkurtër, për të larguar policinë ngre këmbët e saj.

Dhe, pa veshur të brendshme. Ishte ky moment erotik, eksplicit, por i shpejtë në "Basic Instinct", të Paul Verhoeven, që ndryshoi gjeografinë e dëshirës në kinema 27 vjet më parë dhe lansoi imagjinaren Sharon Stone, aktoren tridhjetë e katërvjeçare, atëherë pak të njohur.

Trilleri erotik doli me historinë e aktores intriguese, e dyshuar për të qenë një vrasëse, e cila përdor sensualitetin, si një armë për të shmangur hetimet nga detektivi Nick Curran (Michael Douglas) që bie në dashuri me të. Në "Basic Instinct", ne ndiejmë ndikime dhe tribute në filma si "Gruaja që jetoi dy herë" (Alfred Hitchcock, 1959), duke filluar nga vendosja në San Francisko dhe "Tenebre" (1982) nga Dario Silver. Një skenar rekord, në ritmin e Rolling Stones Me 49 milionë dollarë, filmi ishte një nga koleksionet më të mëdha të sezonit që grumbulloi pothuajse 353 në botë. Një fitim i madh për një film në të cilin prodhuesit kishin bast që nga fillimi, aq shumë saqë skenari i filmit i ishte paguar autorit Joe Eszterhas, i cili kishte nënshkruar filma të suksesshëm si "Flashdance" (1984), shuma rekord prej 3 milionë dollarë.

Eszterhas, me një jetë më shumë si roker sesa shkrimtar, shkroi filmin në vetëm 13 ditë, duke dëgjuar vazhdimisht Rolling Stones dhe ia vendosi titullin kur ai shkoi të dërgonte shkrimin tek agjenti i tij. Skenari, me një të kaluar si gazetar në kronikën e zezë, u frymëzua nga dy persona të vërtetë për personazhet: Detective Nick Curran (Douglas) u frymëzua nga një polic me një armë të lehtë, ndërsa ndjeshmëria kërcënuese e Catherine Tramell (Stone) lindur nga ajo e një balerine nga klubi striptizmi që një natë, duke luajtur erotikisht me Eszterhas, e kërcënoi me një revolver të vërtetë. Sharon Stone mori pjesë pa të brendshme femrash Në skenën e famshme të marrjes në pyetje, kontradiktat dhe anekdotat kanë kaluar gjatë viteve. Paul Verhoeven ka thënë në disa raste se Sharon Stone mori pjesë pa të brendshme femrash me marrëveshje të ndërsjellë me regjisorin, me një vendim të marrë mbi grupin. Sharon Stone, nga ana tjetër, pretendoi se regjisori i kishte thënë asaj se ajo ishte përdorur për të dhënë një ton për karakterin dhe se asgjë nuk do të shihej. Duke parë në monitor jo në definicion të lartë skenën, ajo u sigurua, por në kinema, nga ana tjetër, efekti i befasisë ishte mjaft i ndryshëm dhe ajo e kishte goditur regjisorin. Nga shuplaka, Verhoeven kurrë nuk foli. Ajo që është e sigurt është se momenti pa intimitet nuk ishte parashikuar në skenar.

(Kosova Sot)

AAAAAAAAAAAAAA
Te tjera