Si e liron oktapodi gjendrrën? - OK KIDS - Kosova Sot
Si e liron oktapodi gjendrrën?

Si e liron oktapodi gjendrrën?

Kur një oktapod ndjen rrezik, ai lëshon re të zeza të lëngshme.

Ky lëng është më ngjyrë kafe ose të zezë. Kjo për shkak se ai përmban një pigment të quajtur melanina. Melanina është e zakonshme në gjallesat dhe shton ngjyrën në lëkurën, flokët dhe sytë tonë, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Kjo qese me ngjyrë qëndron brenda trupit të tij dhe është e rrethuar nga një muskul.

Disa nga oktapodët mund të lirojnë këtë gjendërr si një shiringë me bojë.

Ajo nuk është helmuese.

(Kosova Sot)

AAAAAAAAAAAAAA
Te tjera