Pse nuk mund ta ndjejmë botën duke u rrotulluar? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse nuk mund ta ndjejmë botën duke u rrotulluar?

Pse nuk mund ta ndjejmë botën duke u rrotulluar?

Derisa Toka sillet, sipërfaqja e saj lëviz shumë shoejt, por ti mund t’i bësh gjërat për së mbari përshkak të gravitetit.

Kur ju lëvizni ngadalë në shpejtësinë e njejtë, ju nuk mund ta ndjeni botën duke u rrotulluar, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Mendoni kur jeni në veturë dhe jeni duke lëvizur në shpejtësinë e njejtë në një rrugë të drejtë të rrafësht.

Por kur vetura hyn në kthesë apo ndonjë gungë është në rrugë, vetura lëviz dhe lëvizja ndryshon. Kjo nuk ndodhë me rrotullimin e Tokës.

(Kosova Sot)

AAAAAAAAAAAAAA
Te tjera