A e dini se dhëmbët mundë të dëgjojnë - OK KIDS - Kosova Sot
A e dini se dhëmbët mundë të dëgjojnë

A e dini se dhëmbët mundë të dëgjojnë

Çfarë duhet të bëni

Veshët mund të marrin tingujt, por  edhe dhëmbët! Me gishtin e madh dhe gishtin tregues mbani  një pirun metalik të butë nga mesi, raporton Gazeta Kosova Sot Online 

Me dorën tjetër mbane një lugë metalike dhe ju do të dëgjoni një tingull të vogël.

Pirunin në gojë mbane në mes të dhëmbëve dhe mos e prekni më buzë apo gjuhë, dhe ju do të dëgjoni një tingull në dhëmbët tuaj.

A e din pse ndodh kjo?

Mendoni  vetë përgjigjen tuaj më të mirë,  më poshtë mundë ta lexoni se si funksionon kjo?

Kjo funksionon sepse dhëmbët I kapin vibrimet e pirunit para se ato të mbërrijnë në veshë.

(Kosova Sot)

AAAAAAAAAAAAAA
Te tjera